Metoda – Uspravno zdravo!

 

Povijest

Uspravno hodanje i zdravlje bili su za Švicarca René-Claudius Schümperlia dugo nepoznate riječi. Nije znao uzrok svoje patnje, nije mu pomagala ni klasična medicina, ni kiropraktika, niti bilo koja druga poznata atlas terapija. Baveći se svojom patnjom i pokušavajući samom sebi pomoći posumnjao je da gotovo svi ljudi imaju krivo rotiran - iščašen prvi vratni kralježak (nazvan atlas). Daljnje istraživanje kod drugih osoba potvrdilo je tu sumnju. Nakon svoje patnje René-Claudius Schümperli razvio je metodu kojom atlas stavlja u stabilan položaj te time aktivira procese samoiscjeljenja u tijelu. To je bio napredak za čovječanstvo! Predstavnici drugih mišljenja polaze od lagane subluksacije od desetine milimetra. No činjenica je da je atlas u većini slučajeva iščašen. Kako su pristupi različiti tako su i metode liječenja potpuno različite. Druge primjene baziraju se na pretpostavci o subluksaciji te se korecija nikada ne može izvesti u potpunosti. Nasuprot tome Schümperlijeva metoda lagano i trajno vraća atlas u njegov optimalni položaj.

Primjena

Metoda prema René-Claudius Schümperliu zasniva se na masaži kojom se otklanja napetost u kratkim vratnim mišićima, te se tako omogućava atlasu da se vrati na svoje optimalno mjesto. Potrebna je kontrola uz dodatnu podršku procesu samoiscjeljenja. Kada se prvi vratni kralježak jednom vrati u optimalni položaj isti se zbog anatomskih i mehaničkih razloga ne može opet rotirati. Tretman se izvodi samo jednom i garantira da će atlas ostati u svom pravilnom položaju. Ova trajnost nudi šansu za potpun fizički, duhovni i mentalni razvoj i mogućnost uspravnog hodanja i zdravlja.

Budući da se ljudski organizam sam može izlječiti zahvaljujući AtlasPROfilax® metodi, ona je prvenstveno i osnovna mjera prevencije. Stoga je preporučljivo primjeniti je kod djece što je ranije moguće kako bi mogli zdravo rasti i optimalno se razvijati.
Ponekad se mogu osjetiti reakcije koje se javljaju odmah nakon tretmana ili nakon nekoliko tjedana. Te reakcije su znak da je proces samoiscjeljenja u tijeku. Moguće reakcije su umor, napetost mišića u vratu, leđima i slabini pa sve do ranijih poteškoća koje se nisu regenerirale, a mogu se osjetiti povremeno i u promjenjenom obliku. Stoga je potrebno promatrati svoje tijelo, zabilježiti promjene o stanju i poticati proces samoiscjeljenja stalnim masažama vrata, leđa, te kupkama.
AtlasPROfilax® metoda nije zamjena za liječnički tretman ili dijagnozu. Liječenje postojećih poteškoća kod liječnika ili prirodnom metodom ne smije se prekidati ili odgađati. AtlasPROfilax® metoda nije ni dijagnostička metoda niti medicinska terapija, kojom se tretiraju bolesti, simptomi bolesti ili poteškoće.